sHiKiN+MaN=iQBaL LuV's JoUrNeY FotoPages

By: sHiKiN iDRiS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 14-Mar-2008 06:02 Email | Share | Bookmark
Pengalaman ngeri.....JAUNDICE

Hospital Tuanku Jaafar...duk bwh lampu
Kasihanilah Iqbal....
Terseksa rasanyer...
Panas membahang...
Gatal plak kepala nih....
Ni bukan meniarap...tapi menonggeng
Putih x sayer????
Like father...like son???
Tunggu result ujian darah...
Bersiap sedia utk pulang...
Lena dalam dakapan mummy...
Columbia Asia Med Centre....duk bawah lampu lagi
Dah mcm zorro anak mummy papa...
Kesian Harith Iqbal....
Sabar yer sayang...nak sembuh kan
Dah boleh kuar wad...
1,2,3.....nangis!!
Bersungguh2 menangis...
Kesian anak aku...dahlah dilahirkan xcukup bulan,kemudian mengidap sakit kuning yg teruk sampai 2 kali kena admit ke wad. Lepas seminggu dilahirkan, baru Harith Iqbal aku bawa balik ke kampung di Seremban. Sesampainyer di rumah...mak aku terus bawak ke HTJ sebab kuningnye hingga ke kaki. Malam pertama di hospital, Iqbal diletak di bawah double phototheraphy iaitu atas dan bawah ada lampu. Dahlah tu....xboleh diberi susu melalui mulut cuma dimasukkan air ke badan. Bayangkan betapa sedihnyer aku dgn hubby tgk anak kami menangis menahan haus dan panas . Menitik air mata aku ....seingat aku, selepas melahirkan Iqbal pun aku xmenangis. Tapi hari esoknyer, aku dah boleh menyusukan anak ...betapa puasnyer Iqbal tido lepas menyusu. Di HTJ, Iqbal ditahan 3 malam...
Balik dari hospital, puas mak aku cuba macam2 termasuk jemur, mandikan dgn pokok dukong anak ....tapi semakin lama semakin nampak kuning tu lagi.
Sekali lagi Iqbal dimasukkan ke wad lepas seminggu discharge dari HTJ. Pada usia hampir 3 minggu, ini kali ke 2 admit ke wad. Kali ini aku bawa ke CAMC Seremban. Kami ditahan untuk 2 malam sebelum Iqbal discharge....
Kesian sungguh masa Harith Iqbal diletakkan bawah lampu. Nasib dalam waktu tu, Iqbal x demam. Proses pemulihan pun cepat...
Nyahlah sakit kuning ni....
Doktor kata Iqbal sakit kuning berpanjangan sebab dilahirkan xcukup bulan dan sebab susu ibu. Semua ujian dah buat dan normal. Dan alhamdullillah.....genap umur 2 bulan,kuning tu hilang sendiri tepat seperti ramalan doktor.
Semoga Iqbal membesar dalam sihat dan sempurna.....AMIN.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net