sHiKiN+MaN=iQBaL LuV's JoUrNeY FotoPages

By: sHiKiN iDRiS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 12-Mar-2008 12:00 Email | Share | Bookmark
hARitH iQBaL.......suatu permulaan kehidupan

Muka menahan kesakitan...dpn bilik saringan
My precious...beberapa jam slps dilahirkan
Muka masih sembab....
Lena tdo...
tdo pun nak ambik gambar ke mummy..???
Sayang anak papa...:)
Aip....jgn kacau baby mk ngah!Berselera nampak....??
Sementara Iqbal terus dibuai mimpi...
Bangunlah sayang....ramai yg dtg ni
Uh...kena bukak mata ke mummy??Iqbal nak tdo ni...
Muka beberapa jam slps bersalin...letih tau!
Don't disturb la.....
Baru lps mandi...
Mummy dgn wan mengerjakan Iqbal....
Huh...akhirnya lps seksaan dari mummy dgn wan
Biarlah ku beradu dulu yer....
Berpantang ke...????
Alahai anak papa nih...
Argh...silaunyer!
Hu....ape yg berlaku nih??
Kena bangun ke??
Rasa mcm malas jek...
Erm...sambung tdo la!
Nek nyang bersama cicit nyer....
Kaum keluarga yg melawat baby Iqbal...
Siap dipakaikan baju....
Owh...mcm artis lah!Asik ambik gambar jek....
Lama xupdate fotopages..since xde citer menarik. Tapi kali ini aku kembali dgn pengalaman menarik (bagi aku ler....!) yg nak dikongsi bersama.
Mengikut perkiraan aku ni mengandung 34 mggu...jadinyer lama lagilah nak bersalin. Tapi ntah mcm mana seawal 4 pagi ada perkara luar biasa yg terjadi pada aku. Aku relaks jek...xsakit pun memula. Hubby plak meneruskan tidonyer sehingga ke subuh ....lepas tuh dia pi keje mcm biasa la. Kebetulan aku cuti plak....jadi aku dok umah sorang2 meneruskan aktiviti kemas umah lepas hubby dah kuar tuh. Jam 10 pagi dah ada contraction .....tapi lama2 sekali. Atas nasihat kawan aku nun jauh kat Seremban...aku pun ajak hubby pi klinik swasta dulu. Kebetulan dia pun balik awal...
Sampai kat klinik...sakit dah mula 15 min sekali. Tggu plak luar bilik rawatan dalam setengah jam. Bukan sebab ada pesakit...sebab doktor kat dalam tuh tengah bergayut tpon. Rasa nak gegar jek pintu tuh Oooooiiiii, org tengah sakit lah! Nasiblah biler dipanggil masuk, aku tgk doktor tuh dah tua...cakap plak lemah lembut berhemah membuatkan aku cool sekejap. Lepas scan, doktor nasihatkan aku terus ke hospital sebab kepala baby dah turun ke bawah ...maknanyer dah nak kuar la tuh!
Alamak....terkedu aku dgn hubby. Xkan dah nak kuar kot?? Aku sempat balik umah kemas barang2 yg nak dibawa ke hospital...kemudian terus ke HSA (tempat keje aku la plak....!) Sampai di bilik saringan tuh plak ramai la org.Nurse yg daftarkan aku sempat pesan 'org ramai kak...kena tggu lama skit'. Aku dgn muka kelat2 basi pun senyum je la ...dah sakit nih! Penyeksaan sungguh menunggu....dan lepas scan dan check-up di bilik saringan, aku terus ditolak ke labor room. Huh.....kepala aku asyik pikir,kena bersalin ke??? Apalah aku nih.....jawapannyer memang kena bersalin skang gak!
Dan alhamdullillah...akhirnyer aku selamat bersalin pada jam 6.36 pm @ 9.1.2008 @ Rabu setelah menanggung kesakitan lebih kurang 2 jam dalam labor room. Pada ketika dunia melangkah ke tahun baru 1429H, anak aku selamat melihat dunia. Walaupun xcukup bulan...anak aku sihat. Dengan ini baby boy ini akan dikenali sebagai Harith Iqbal bermaksud kuat berusaha/berjaya.
Welcome to the real world Harith Iqbal....
Semoga menjadi yg terbaik untuk agama,bangsa,negara dan paling penting untuk mummy & papa....








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net