sHiKiN+MaN=iQBaL LuV's JoUrNeY FotoPages

By: sHiKiN iDRiS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-Mar-2008 07:14 Email | Share | | Bookmark
cUkUr RaMbUt....

Sebelum kuar umah...
Dgn mummy....nak pi mana nih?
Dgn papa....nak pi jalan kot!
View all 9 photos...
Lepas kenduri kesyukuran dan potong jambul Iqbal hari tuh....kami dah balik ke JB. Kira2 umur Iqbal sebulan la ....dan lepas abis pantang, aku dan hubby bawak Iqbal untuk cukur rambut.Papa Iqbal xcukur sendiri sebab xconfident...
Jadi sekarang Harith Iqbal dah jadi budak botak....



Monday, 17-Mar-2008 13:21 Email | Share | | Bookmark
Koleksi baby Iqbal....

Saya dah mandi tau....
Tdo nyenyak....
Tdo lagik....??
View all 12 photos...
Since internet kat tempat aku lembab ....nak upload gambar pun berzaman, aku cuma masukkan antara koleksi gambar Harith Iqbal.
Mengantuknyer aku hari ni....xsabar nak balik umah



Monday, 17-Mar-2008 10:40 Email | Share | | Bookmark
Majlis kenduri kesyukuran dan potong jambul Harith Iqbal

Jemputan memenuhi ruang....
Eh...itu mummy Iqbal!Tgh sibuk ber'sms'...
Bersembang pulak...
View all 12 photos...
Pada 7 Feb 2008 @ Khamis, kami sepakat menganjurkan kenduri kesyukuran serta cukur jambul Harith Iqbal. Kira masa pun ok....kebetulan cuti CNY dan disambung terus ke cuti hujung minggu . Kenduri ni bertempat di rumah org tua aku di Seremban,N.S.Kenduri bermula selepas solat isya'....bacaan yassin dilakukan di masjid. Kemudian jemputan terus ke rumah untuk bertahlil dan bacaan doa selamat serta berzanji sebelum acara potong jambul dimulakan....
Baik anak mummy papa ...sepanjang majlis berlangsung, Iqbal nyenyak tido.
Selesai majlis....jemputan disediakan jamuan makan malam. Aku seronok sebab di masa inilah dapat mengumpulkan sanak saudara memandangkan aku jarang dapat berkumpul dgn diorang sejak kahwin dan berpindah ke JB. Memang best...sebab makcik2 aku memang ngam!
Letih melihat atok dgn wan Iqbal bertungkus-lumus memandangkan ini cucu sulung.
Semoga dgn kelahiran Harith Iqbal membawa lebih kebahagian kepada kami sekeluarga........ >


Friday, 14-Mar-2008 06:02 Email | Share | | Bookmark
Pengalaman ngeri.....JAUNDICE

Hospital Tuanku Jaafar...duk bwh lampu
Kasihanilah Iqbal....
Terseksa rasanyer...
View all 18 photos...
Kesian anak aku...dahlah dilahirkan xcukup bulan,kemudian mengidap sakit kuning yg teruk sampai 2 kali kena admit ke wad. Lepas seminggu dilahirkan, baru Harith Iqbal aku bawa balik ke kampung di Seremban. Sesampainyer di rumah...mak aku terus bawak ke HTJ sebab kuningnye hingga ke kaki. Malam pertama di hospital, Iqbal diletak di bawah double phototheraphy iaitu atas dan bawah ada lampu. Dahlah tu....xboleh diberi susu melalui mulut cuma dimasukkan air ke badan. Bayangkan betapa sedihnyer aku dgn hubby tgk anak kami menangis menahan haus dan panas . Menitik air mata aku ....seingat aku, selepas melahirkan Iqbal pun aku xmenangis. Tapi hari esoknyer, aku dah boleh menyusukan anak ...betapa puasnyer Iqbal tido lepas menyusu. Di HTJ, Iqbal ditahan 3 malam...
Balik dari hospital, puas mak aku cuba macam2 termasuk jemur, mandikan dgn pokok dukong anak ....tapi semakin lama semakin nampak kuning tu lagi.
Sekali lagi Iqbal dimasukkan ke wad lepas seminggu discharge dari HTJ. Pada usia hampir 3 minggu, ini kali ke 2 admit ke wad. Kali ini aku bawa ke CAMC Seremban. Kami ditahan untuk 2 malam sebelum Iqbal discharge....
Kesian sungguh masa Harith Iqbal diletakkan bawah lampu. Nasib dalam waktu tu, Iqbal x demam. Proses pemulihan pun cepat...
Nyahlah sakit kuning ni....
Doktor kata Iqbal sakit kuning berpanjangan sebab dilahirkan xcukup bulan dan sebab susu ibu. Semua ujian dah buat dan normal. Dan alhamdullillah.....genap umur 2 bulan,kuning tu hilang sendiri tepat seperti ramalan doktor.
Semoga Iqbal membesar dalam sihat dan sempurna.....AMIN.



Wednesday, 12-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
hARitH iQBaL.......suatu permulaan kehidupan

Muka menahan kesakitan...dpn bilik saringan
My precious...beberapa jam slps dilahirkan
Muka masih sembab....
View all 27 photos...
Lama xupdate fotopages..since xde citer menarik. Tapi kali ini aku kembali dgn pengalaman menarik (bagi aku ler....!) yg nak dikongsi bersama.
Mengikut perkiraan aku ni mengandung 34 mggu...jadinyer lama lagilah nak bersalin. Tapi ntah mcm mana seawal 4 pagi ada perkara luar biasa yg terjadi pada aku. Aku relaks jek...xsakit pun memula. Hubby plak meneruskan tidonyer sehingga ke subuh ....lepas tuh dia pi keje mcm biasa la. Kebetulan aku cuti plak....jadi aku dok umah sorang2 meneruskan aktiviti kemas umah lepas hubby dah kuar tuh. Jam 10 pagi dah ada contraction .....tapi lama2 sekali. Atas nasihat kawan aku nun jauh kat Seremban...aku pun ajak hubby pi klinik swasta dulu. Kebetulan dia pun balik awal...
Sampai kat klinik...sakit dah mula 15 min sekali. Tggu plak luar bilik rawatan dalam setengah jam. Bukan sebab ada pesakit...sebab doktor kat dalam tuh tengah bergayut tpon. Rasa nak gegar jek pintu tuh Oooooiiiii, org tengah sakit lah! Nasiblah biler dipanggil masuk, aku tgk doktor tuh dah tua...cakap plak lemah lembut berhemah membuatkan aku cool sekejap. Lepas scan, doktor nasihatkan aku terus ke hospital sebab kepala baby dah turun ke bawah ...maknanyer dah nak kuar la tuh!
Alamak....terkedu aku dgn hubby. Xkan dah nak kuar kot?? Aku sempat balik umah kemas barang2 yg nak dibawa ke hospital...kemudian terus ke HSA (tempat keje aku la plak....!) Sampai di bilik saringan tuh plak ramai la org.Nurse yg daftarkan aku sempat pesan 'org ramai kak...kena tggu lama skit'. Aku dgn muka kelat2 basi pun senyum je la ...dah sakit nih! Penyeksaan sungguh menunggu....dan lepas scan dan check-up di bilik saringan, aku terus ditolak ke labor room. Huh.....kepala aku asyik pikir,kena bersalin ke??? Apalah aku nih.....jawapannyer memang kena bersalin skang gak!
Dan alhamdullillah...akhirnyer aku selamat bersalin pada jam 6.36 pm @ 9.1.2008 @ Rabu setelah menanggung kesakitan lebih kurang 2 jam dalam labor room. Pada ketika dunia melangkah ke tahun baru 1429H, anak aku selamat melihat dunia. Walaupun xcukup bulan...anak aku sihat. Dengan ini baby boy ini akan dikenali sebagai Harith Iqbal bermaksud kuat berusaha/berjaya.
Welcome to the real world Harith Iqbal....
Semoga menjadi yg terbaik untuk agama,bangsa,negara dan paling penting untuk mummy & papa....








[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net