sHiKiN+MaN=iQBaL LuV's JoUrNeY FotoPages

By: sHiKiN iDRiS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Monday, 28-Jul-2008 08:20 Email | Share | | Bookmark
PESTA FLORA MALAYSIA 2008@FLORAL PARADE DI DANGA BAY

Floral Parade kat tapak parking @ Danga Bay
Raja tido...
Jom jalan...
View all 38 photos...
Lama xjalan2 kan...???

Hari Sabtu dan Ahad lepas ada Pesta Flora kat Bandaraya Johor Bahru nih. Hari yg ditunggu2 sebab persiapan yg aku tengok mmg meriah. Sepanjang jalan tepi Dataran Bandaraya JB dipasang bangku bertingkat,pentas untuk kenamaan dan segala macam audio. Dan tiba2 sepanjang jalan dari bandar JB ke Danga Bay penuh dgn bunga2 dan bendera
Hari Sabtu aku keje pagi....dari tempat aku nampaklah deretan kereta berhias dan pemuda pemudi yg siap berbaju warna-warni nak berarak. Kata kawan, dari kul 4 pagi kereta berhias tuh dah siap berbaris. Tak tido agaknyer brebar2 kereta berhias tuh???

Sebelah malamnyer aku & asben bawak Iqbal jenjalan....padahal mummy & papa dia yg beria2 nak pi tgk kereta berhias Sume kereta2 tuh parking kat Danga Bay. Ntah brape kereta berhias ada...lupa plak aku nak kira. Tapi mmg lawa2...meriah dgn bunga Yang Iqbal ni plak,dari turun keta sampai ke khemah kereta berhias tuh tido lena xjaga2. Jadi yg tergedik2 nak berjalan dah tentu mummy & papa dia
Kat pentas utama tu ada konsert...ntah artis mana aku xtau sebab aku xtunggu. Masa tuh sure penuh org kat depan pentas
Dah penat,kami singgah pekena sup tulang gear box dgn burger kat gerai2 penjaja Pesta Flora.
Sebelum balik...sempat singgah Danga Festive Mall jenjalan cuci mata....

On the way balik umah,singgah kat Bandar Baru Uda....asben kata asam pedas kat Restoran Tok Wan sedap bangat so,sambil cuci kereta kami pun makan malam dgn lauk asam pedas kepala ikan merah. Iqbal plak dah lelap...letih sesangat agaknyer
Itulah trip jenjalan kami pada kali nih......ntah biler nak jalan lagik












Saturday, 19-Jul-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
iQBaL mAiN kAt LuAr......

Waaa....dapat main luar umah lah!
Eh...nak kejar mummy ker???
Main dgn papa...
View all 14 photos...
Smlm petang papa bawak Iqbal main kat depan umah sementara tunggu air masak untuk mandian si kecik nih.....
Bukan jauh pun....kuar pintu umah dah sampai.Maklumlah...duk apartment mana ada tanah depan umah. Puaslah Iqbal main kejar2 dgn papa...laju betul kaki dia hayun nak berjalan.





Tuesday, 15-Jul-2008 17:02 Email | Share | | Bookmark
HaRiTH IqBaL....dah pandai aper????

dah laju berjalan dgn walker..
akan masukkan aper sajer dalam mulut...
nak rasa aper yg mummy & papa makan/minum..
View all 12 photos...




My dear HaRiTH IqBaL dah 6 bulan pd 9.7.2008.....
entry kali nih nak tepek gambar budak bulat nih dan perkembangan terbaru cinta hati mummy & papa...



- lahir 34 mggu dgn 2.25kg.....skang dah 6 bulan dgn 7.65kg
- dah pandai menyembang....macam2 bunyi kuar dari mulut
- dah pandai menyanyi sendiri kalo nak tido masa dalam buaian
- dh pandai ketawa mengekek2 kalo diagah atau kita sedang bercakap dgn dia
- dah laju berjalan dgn walker
- dah pandai ke depan & gostan dgn walker....abis cerok umah sume masuk.dapur mummy pun dah sampai.(masuk dapur gostan plak tuh.....!)
- dah pandai mencapai barang2 depan mata
- dah pandai menarik2 aper yg dia nampak....pasu bunga mummy dah pecah sbb dia tarik table runner & bangku makan dah terbalik sebab dia tarik baju papa yg tergantung!!
- dah pandai duduk tanpa sokongan (sekejap jek la....!) duduk dalam high chair kat kedai makan
- pandai makan....abis jek nestum atau biskut tiap2 kali makan. kalo lambat skit makan,siaplah mengamuk menangis2....
- akan masukkan barang2 kat tangan ke dalam mulut.
- suker jolok2 jari telunjuk dalam mulut...pastu 'uwekkkkkk' macam nak muntah (nasib xpenah lagik muntah sebab perbuatan dia nih!)
- akan tido xkira masa asal mengantuk...dalam car seat masa perjalanan,dalam baby stroller atau dalam baby sit kat troli supermarket
- akan menggaru2 kepala,dahi dgn telinga kalo dah mengantuk sangat

itu jek yg aku terpikir skang.....kejap jek masa berlalu. Harith Iqbal dah 6 bulan pun...
semoga anak mummy & papa membesar menjadi anak yg baik dan sihat serta gembira sentiasa....



Sunday, 6-Jul-2008 18:50 Email | Share | | Bookmark
DoCtOr FisH...

Family Fish SPA with Doctor Fish
Ikan2 yg bergelar 'Doctor'
Redam kaki hubby...ikan menyerang!!
View all 5 photos...
Hujung bulan Jun kami sekeluarga balik ke kg...N9!
Entry kali nih nak citer pasal DoCToR FiSH (walaupun dah agak basi gambar2 nih!!) ....sejenis ikan yg semakin terkenal sekarang nih dalam bidang perubatan alternatif. Kalo kat TV dah banyak citer pasal ikan nih....banyak spa yg tawarkan rawatan menggunakan DoCToR FiSH. Ikan nih dikatakan boleh membuang sel kulit mati dan toksik dalam badan...

Masa aku & hubby jalan2 kat Giant Senawang,Seremban kami terserempak dgn promosi ikan nih. Ntah macam mana kami boleh terpedaya nak mencuba...
Yang xbest tu...kolam ikan nih kat kat laluan org ramai,malu plak nak celup kaki kat tengah jalan.
Tapi aku buat muka selamber je la.....dapatlah kaki aku berendam untuk digigit2 oleh ikan tu selama setengah jam.
Memula rasa geli2,kadang2 rasa macam kena electric shock pun ada....tapi lelama best jek.Macam kena urut...xnak angkat kaki plak

Aper rasa lepas tuh????Ntahlah ek....rasa macam bese je.Cuma dah banyak la kot sel2 kulit mati dgn toksik badan aku yg dah ikan2 tuh makan.



Wednesday, 25-Jun-2008 16:32 Email | Share | | Bookmark
KaWaN LaMa & SeNiBoNG....23.6.08/iSnIn

Bahan mentah yg segar....
Lampu2 yg menarik perhatian..
Duduk je...dah sampai kacang rebus. Abis 2 bakul...
View all 12 photos...
Entry kali nih enterframe kawan lama -Puan Sakina @ Akin with her hubby Ijam. Diorang nih kawan aku masa blaja kat UiTM Shah Alam dlu.... Dalam xsedar dah 8 tahun kawan...
Masa hari pertama daftar dah kenal dgn si Akin nih.Duk plak satu dorm,pastu dapat sebilik dan akhirnya duk serumah masa menyewa walaupun kami lain2 kelas. Yang bestnyer sebab kami sekampung....orang Soromban,Nogori Sembilan Ni jugaklah kawan aku masa ponteng kelas,(alamak....pecah rahsia!!) pi shopping masa dapat PTPTN,makan maggi masa darurat,study masa last minit nak exam.....
Dah dekat 2 tahun xjumper...last sekali masa aku kawin dlu. Itupun main pandang2 jek...maklumlah aku kan bz pada hari tuh Tapi kitorang slalu keep in touch....
Lepas hampir 2 tahun kami jumpa balik. Diorang nih duk Segamat....tapi xpenah berkesempatan nak jumpa. Kali nih Akin datang ke JB sebab ikut hubby dia meeting kat Larkin.Dapatlah diorang bermalam kat umah aku....banyak citer ble dapat gather2 nih.
Malam Isnin kami dinner di Senibong sebab Akin nak sangat ke sana.Next time datang kiter pegi Tasek Merdeka plak ek... (ntah ble plak la...??)
Hope to see both of u again.....mungkin ber3 plak yer????

Psssst :- Akin, xsangka kiter dah kawin ek!! Rasa macam baru je lalui zaman study dlu...

Akin & Ijam




[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net